Избрани Новини

Благоевград очаква инвеститори

Д-р Камбитов представя възможностите за инвестиции в Благоевград на форум в Брюксел

Кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще вземе участие в Икономически форум на тема „Инвестиции и възможности за бизнес в България“, който ще се проведе в Брюксел. Срещата се организира от KBC и е по повод българското председателство на Европейския съюз от 1 януари 2018 година, както и плановете на групата за растеж и развитие на българския пазар.
По време на форума кметът Камбитов ще представи възможностите за инвестиции в община Благоевград. Участниците ще имат възможност да се запознаят с подробна презентация за стратегически проекти за развитието на града и общината. Ще бъде представена и визията за надграждане на новия парк „Македония“ в Благоевград, където предстои да бъде изграден модерен Експоцентър, с офиси с площи клас „А“, изложбена зала, хотелска част, музей на Македоно-одринското опълчение и голям православен храм.  Подробности около посещението в Брюксел кметът Камбитов съобщи на пресконференция днес. Бяха показани визуализации на новия парк с неговото надграждане, като кметът  сподели, че се търсят варианти за публично-частно партньорство.
Икономическият форум ще се проведе на 15 ноември, като в него ще вземат още Община Пловдив, президентът Росен Плевнелиев, както и над 70 бизнес организации.  „Надяваме се, че бизнесът ще погледне на Благоевград като една сериозна дестинация за инвестиции“, каза кметът Камбитов.
Целта на форума „Инвестиции и възможности за бизнес в България“  е да очертае икономическия потенциал на България с акцент върху макроикономическата стабилност, предприетите от националните и местни органи мерки за стимулиране на инвестиции по Закона за насърчаване на инвестициите. Тема на срещата ще  бъдат и Европейските структурни фондове и оперативни  програми за икономическо развитие.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)