Избрани Новини

Петима пострадаха при взрив на бутилка в Сапарева баня

Трите пострадали жени са транспортирани към Клиника по изгаряне в София

Три жени и двама мъже получиха различни наранявания след взрив на газова бутилка вчера в къща в Сапарева баня. Сигналът за инцидента е подаден към службите в 17.00 часа. Веднага са предприети организационни и медицински дейности. Петимата пострадали са транспортирани от екипи на „Спешен център”. Трите пострадали жени са транспортирани към Клиника по изгаряне в София. Пострадалите жени са на възраст 53 г., 70 г. и 73 години. Двамата пострадали мъже са настанени в хирургичните отделения на болниците в Дупница. Единият от тях е на 40 години, а на другият се уточнява възрастта.

3-те жени, които са пострадали при взрива в Сапарева баня, са в Пирогов.  Състоянието им е много тежко, с опасност за живота. Две от пострадалиге са с широкоплощни, обширни изгаряния, с изгаряния на горните дихателни пътища и инхалация на пушечни газове, съобщават от "Пирогов". 

Третата жена има по-малък процент изгаряне, но има гръдна травма. Спешен екип на Клиниката по изгаряне обработи тежките им наранявания. Всички пострадали остават в реанимация под активно наблюдение и интензивно лечение.

Две от жените, които пострадаха при взрива в Сапарева баня вчера, остават в тежко състояние. Те са около 70-годишни, с широкоплощни, обширни изгаряния, с изгаряния на горните дихателни пътища и инхалация на пушечни газове.  

Третата пострадала, над 50-годишна пациентка, е с изгаряния и гръдна травма. Нейните показатели са стабилни. 

И трите пациентки са обект на интензивни грижи, настанени в реанимация.

Днес предстои преоценка на състоянието им.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)