Избрани Новини

АМ "Струма" вече е необратим процес, увериха двама министри

Безвъзмездната помощ е 628 млн.лв по линия на ОП "Транспорт", 111 млн.лв. е националното съфинансиране

Отпадна още едно от опасенията на нашите опоненти, че АМ "Струма" няма да бъде довършена и няма да бъде одобрена апликационната форма, обявиха в кулоарите на Народното събрание министрите на транспорта и на регионалното развитие Ивайло Московски и Николай Нанков, цитирани от БНТ.

Московски припомни положителната новина, дошла вчера от Брюксел, за официалното одобрение на апликационната форма за АМ "Струма", основно за частта в Кресненското дефиле.

По думите му, личната намеса на премиера Борисов е оказала изключително сериозно въздействие върху администрацията в Брюксел, която е работила по апликационната форма, заедно с двете министерства. Това гарантира със сигурност изпълнението на проекта вече с европейско финансиране и с национално съфинансиране, което до голяма степен ще облекчи целия процес по изпълнение, каза Ивайло Московски. И добави, че АМ "Струма" вече е необратим процес.

Безвъзмездната помощ е 628 млн.лв по линия на ОП "Транспорт", 111 млн.лв. е националното съфинансиране - общо 739 млн. лв. за участъци 3.1 от "Струма", уточни министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Той е оптимист, че най-дългият лот /25 км/ от Кресна до Сандански ще бъде изграден предсрочно и вместо през май 2019 г. ще е готов още през ноември догодина.

Стартът на отсечката Благоевград-Крупник е даден още през август, крайният срок е 2020 г., припомни министърът. За тунела "Железница" през октомври е обявена обществена поръчка, като срокът за изграждането му е почти три години.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)