Избрани Новини

Децата-актьори на Брано Митов ще правят радиотеатър

ДТ "Проф.Енчо Халачев" - Благоевград се впуска в ново приключение

ДТ "Проф.Енчо Халачев" - Благоевград се впуска в ново приключение. Децата-актьори на Брано Митов ще правят радиотеатър. Това сподели специално за Blagoevgrad.utre.bg директорът на театъра Бранимир Митов. Ръководството на театъра е решило да направи професионални записи на своите спектакли във вид на радиодраматизации, и да припомни на своите зрители, че има и други форми на театър - като радиотеатъра. Актьори, този път не на сцена и зад кадър, ще бъдат малките таланти от театралната школа "Ер малък" - любимци на публиката в Югозапада със своята невероятна игра и пълна отдаденост на магията на сцената.

Бранимир Митов заяви, че навярно ще започнат с представлението "Не се гаси туй, що не гасне" по текстове на български класици - поети и писатели, от Вазов до Вапцаров и по съвременни текстове на български певци, създадено специално за малките талантливи актьори от ръководителя на школата. В него най-малките от театралната школа с въодушевление и патос пресъздават епични сцени от бита, въжделенията и борбите на българския народ.

Директорът на театъра Бранимир Митов не съобщи по кое радио ще звучат новите радиопиеси, но вече има предложения за представянето им в ефир и, разбира се, ще избере от тях най-доброто.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов