Осъдиха жени, нападнали социални работници в Кюстендил

На двете пострадали по време на работа били нанесени удари с ръце и крака, довели до контузии

Съдът е одобрил споразумение, постигнато между Районна прокуратура – Кюстендил и защитата на подсъдимите Ж. Асенова и А. Димитрова, обвинени за нанесени телесни повреди на длъжностни лица и хулиганство.

На 23.02.2017 г. в Кюстендил, в изнесено работно място на Дирекция „Социално подпомагане“ в кв. „Изток“, Асенова и Димитрова причинили на длъжностни лица - социални работници, леки телесни повреди. На двете пострадали, по време на изпълнение на служебните им задължения, били нанесени удари с ръце и крака, довели до контузии по различни части на лицето и тялото, отоци, охлузвания и натъртвания.

Подсъдимите се държали непристойно, грубо нарушавайки обществения ред и изразявали явно неуважение към околните. Асенова и Димитрова буйствали, викали, проявявали агресия и арогантно отправяли на висок тон обидни думи, епитети и закани спрямо социалните работници.

За извършените престъпления на Ж. Асенова и А. Димитрова са наложени наказания от по четири месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и обществено порицание, което да се изпълни чрез прочитане на присъдата по телевизия „Кабел Сат Запад“.

Двете подсъдими следва да заплатят и направените в хода на досъдебното производство разноски в размер на по шестдесет лева за всяка.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"