Разлог бе домакин на среща за ЕС

В рамките на инициативата се проведе кръгла маса

България става член на Европейския съюз на 1 януари 2007 г. 10-годишният юбилей е предшестван от упорита работа и гъвкава дипломация, която започва в далечната 1990 г. Тогава България декларира желанието си да стане пълноправен член на Европейските общности. 27 години по-късно на България й предстои да поеме кормилото на Евросъюза и да стане негов председател. В тази връзка Разлог стана домакин на инициатива, свързана с комуникационната стратегия на България. Съинициатор на събитието е Областна администрация-Благоевград. В рамките на инициативата се проведе кръгла маса, която бе открита от областния управител на област Благоевград г-н Бисер Михайлов. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев на специална презентация представи възможностите и предизвикателствата пред общината. Той посочи постигнатите резултати при работата с Еврофондовете в тяхното разнообразие, постиженията в социалната сфера и здравеопазването, спортната, пътната и туристическата инфраструктура. Инж. Герчев запозна присъстващите с проектите, които в момента се разработват и по които предстои да се кандидатства, а също така засегна и значимостта на бъдещото председателство на България на Съвета на ЕС.
Гости на събитието, което се проведе в Многофункционалната зала на НЧ „15.09.1903-1909“, бяха председателят на ОбС-Разлог д-р Мария Копанарова, зам.кметът инж. Венцислав Гърменов, Димитър Крънчев-секретар на Община Разлог, кметове на населени места, общински съветници, директори на училища и учители, общественици, жители и гости на града.
Част от инициативата бяха постерна изложба на Исторически музей- Разлог и изложбата „Завръщане у дома“ на художничката Здравка Лисийска. Самодейци от читалището поздравиха с обичани песни от Разложкия край присъстващите в залата.