Избрани Новини

Отпадането на роуминга за Западните Балкани ще помогне за интеграцията им

И сега в рамките на ЕС всеки един от нас има лимит за ползване на данни

„Отпадането на роуминга за страните от Западните Балкани ще премахне своебразната „информационна стена“, която съществува в момента“, смята Богомил Николов от „Активни потребители“. По негови думи по време на Българското председателство разговорът трябва да се води на европейско ниво.

„Много ми се иска в контекста на предстоящото Председателство да издигнем този въпрос и на европейско равнище, защото това ни дава голям шанс години наред след това да се споменава България като тази, която е инициирала или помогнала за намаляване на тази информационна бариера или стена със Западните Балкани. Защото за мен няма никакво съмнение, че те един ден ще станат членове на ЕС и колкото по-рано започнат да се интегрират стъпка по стъпка в различните отрасли на живота и икономиката, толкова по-добре. И това за България е уникален политически шанс“, смята Николов.

Николов припомни за какво трябва да са внимателни потребителите, когато използват новите правила за роуминг в чужбина. „И сега в рамките на ЕС всеки един от нас има лимит за ползване на данни в зависимост от тарифния си план. И ако ние просто включим данните си телефонът ни е в джоба и щастливо си разглеждаме някъде музей или забележителности, винаги има риск да надхвърлим този лимит от безплатни данни и да натрупаме голяма сметка, защото операторът просто няма да ни уведоми, че сме надхвърлили лимита“, обясни той.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов