Избрани Новини

Радев: България е имала адекватна реакция на изказването от руска страна за спасяването на българските евреи

Общество

04-11-2017, 13:26

Снимка:

Пресцентър МО

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

МВнР: Българският народ спаси българските евреи, не съветската армия

Според мен или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация

България имаше адекватна реакция на изказването от руска страна, че Червената армия е спасила българските евреи. Това коментира президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос.
"Според мен или е дълбоко непознаване на историята, или е опит за провокация. Не мога да гадая, но България имаше адекватна реакция", каза държавният глава.
Попитан сега ли е моментът за внасяне на вот на недоверие, той препрати въпроса към политическите сили, тъй като това е техен инструмент.
Президентът Радев присъства на ритуала за Архангелова задушница във Военния мавзолей-костница на Централните софийски гробища в памет на загиналите военнослужещи. На въпрос дали българските военни днес са мотивирани, Радев отбеляза, че армията се мотивира с много неща, най-вече с отношение.         
Очаквам наистина едно държавническо отношение към всички проблеми, най-вече към проблемите на хората и към тяхната подготовка, добави той.
Според президента бюджетът за догодина в частта за отбрана е усилие на правителството и внимание към този сектор, но след толкова години забвение не може да реши проблемите на армията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов