Избрани Новини

Окръжна прокуратура – Плевен предаде на съд мъж, предложил подкуп на полицаи

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 38-годишен мъж предложил подкуп на двама полицаи, за да не съставят акт за нарушение на водач на автомобил.

Обвинението срещу Харизан М. е за това, че на  01.09.2017 г. в гр.Славяново, обл.Плевен, предложил имотна облага /сумата от 20 лева/ на длъжностни лица – двама полицейски служители в участък Славяново към РУ-Пордим, за да не извършат действие по служба. Престъпление по чл.304 ал.1 от НК.

На 01.09.2017 г. около 13:50 часа полицейските служители извършвали обход в гр.Славяново. На ул. „Д. Благоев“ забелязали лек автомобил, който се придвижвал без светлини, а  водача М. К. бил без обезопасителен колан. Полицаите извършили проверка на водача. В момента, в който започнали да пишат АУАН, към патрулката се приближил обвиняемият, който пътувал в спрения за проверка автомобил. Харизан М. се пресегнал през отворения прозорец и оставил на таблото бял лист хартия сгънат на две, в който се виждала банкнота, като казал, че го оставя, за да се почерпят служителите на МВР.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов