Избрани Новини

Италианка и Камерна опера - Благоевград на една сцена

Благоевград Лайф

02-11-2017, 11:00

Снимка:

Община Благоевград

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Продължават приятните изненади на Камерна опера

Коледна магия поднася Камерна опера

Ще свири талантливата цигуларка Миранда Манучи

Уникален концерт ще поднесе Камерна опера-Благоевград на жителите и гостите на града по повод Деня на народните будители. Събитието ще се състои днес от 18.00 часа в Градската художествена галерия. Музиката е изцяло от произведения на австрийския композитор от класическата епоха В.А. Моцарт. 
Приятна изненада ще поднесе Камерна опера-Благоевград на почитателите си през новия творчески сезон. Публиката  ще има възможност да чуе две симфонии – „Дивертименто“ и „Концерт за цигулка в сол мажор“. На сцената ще има италианско присъствие, а именно изключително модерната и талантлива цигуларка Миранда Манучи.
До края на 2017 година Камерна опера-Благоевград ще представи още няколко концерта. През декември ще зарадва меломаните с традиционния си Коледен концерт. Преди това в Благоевград ще гостува известният диригент и музикант Пауло Години от Италия, който ще представи пред благоевградската музикална публика нещо ново и различно в изпълнение на оркестъра на операта. Предстои и представянето на "Маестро ди капела" от Доменико Чимароза в изпълнение на солиста на операта Миро - Драгомир Момеков.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов