Проф. Герджиков гостува с книга в Гоце Делчев

Представи "Аз не бях политик"

Залата в НТС се оказа тясна, за да побере всички, които искаха да присъстват на представянето на книгата на проф. Огнян Герджиков "Аз не бях политик" в гр. Гоце Делчев. Събитието бе организирано от Община Гоце Делчев и Издателско ателие Аб, а на него присъстваха кмета на общината Владимир Москов, заместник-кметовете Валери Сарандев и Саид Иброш, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, Неврокопският митрополит Серафим, общински съветници и други.
Проф. Герджиков изрази голямата си радост от това, че може да представи книгата си, която е своеобразна автобиография пред гоцеделчевската публика. Той благодари на ръководството на общината за подкрепата и организацията на събитието.
Проф. Огнян Герджиков бе представен от художника Николай Маринов. Роден е в София през 1946 г. и е професор по гражданско и търговско право в Юридическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски". Проф. Герджиков е автор на десетки учебници, монографии, студии, статии и доклади на български, английски, руски и немски език в областта на гражданското, търговското, дружественото право и арбитраж. Той е автор на научна литература и поезия. Проф. Огнян Герджиков бе председател на 39-то Народно събрание и министър - председател на последното служебно правителство на Република България, носител е на орден "Стара планина"I степен.
Книгата му "Аз не бях политик" бе представена от Ана Боянова – носител на литературната награда „Блага Димитрова“ за роман – 2014 г. Тя набеляза основните акценти в нея и обясни, че на страниците й място са намерили всички важни събития в живота на професора. С неговото специфично чувство за хумор са разказани много интересни истории не само от личния му живот, но и от времето когато бе председател на Народното събрание. Особен интерес сред присъстващите предизвикаха положителните и отрицателните коментари за проф. Герджиков, които са публикувани в социалните мрежи, извадка на които бяха прочетени от самия него.
За да бъде още по-специално събитието, със своя музикален и артистичен талант се погрижиха Ана Боянова и Емил Калев.Снимка на Деня

Кадетите на ТСК – Русе със злато от Държавното отборно първенство в Хасково