Започва акция "Зима" в Кюстендилско

Акцията ще се проведе в три етапа

Акцията ще се проведе в три етапа – първият е насочен към велосипедистите и превозните средства с животинска тяга, вторият - към пешеходците, третият - към автомобилистите.

От 1 ноември служителите на „Пътна полиция“ в страната ще проведат традиционната акция „Зима“. Тя бе представена от началника на сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР в Кюстендил.

Акция „Зима“ се организира всяка година и цели фокусиране на вниманието на всички участници в движението по пътищата и подготовката за зимния сезон, за гарантиране на безопасността.

И тази година акцията ще започне на 1 ноември. По традиция първите 10 дни са отредени за разясняване и конкретни превантивни съвети за безопасност. В този период с приоритет ще бъдат проверките на велосипедистите и превозните средства с животинска тяга. „При тези участници в движението рисковете от възникване на произшествие на пътя е изключително голяма, особено вечерно време и особено при каруците, когато не са достатъчно добре снабдени с необходимите светлоотразители“.

Втората част на кампанията е от 11 до 20 ноември и тя ще е  насочена основно към пешеходците. През третия етап, от 21 до 30 ноември, ще се проведе кампанията „Безопасно шофиране през зимата“, насочена към водачите на МПС, техническата изправност на автомобили.
 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен