Избрани Новини

Празникът на село Коларово тръгна като по вода

Празникът завърши с емблематичните за българските събори зрелищни народни борби

С пъстра фолклорна плетеница от песни и ритми приключи Димитровденския празник в петричкото село Коларово, разказа фолклористът Димитър Тренчев. Въпреки дъжда на откритата сцена на централния площад за жителите и гостите на Коларово пяха и играха песенните близначки Мария и Магдалена Филатови, гласовитият воин Георги Илиевски, както и фолклорните състави към местното читалище „Яне Сандански“ – женската певчевска група „Коларките“ и танцов ансамбъл „Шевица“.
„Нека приемем дъжда като символ, че ще ни върви по вода“- сполучливо интерпретира капризите на времето кмета на село Коларово Атанас Гошев. Празникът на най-многолюдното село в Подгорието споделиха и председателят на общински съвет Петрич Георги Тренчев, заместник-кметът на общината Илияна Попова и кметове на села от общината.
Озарилата беласишкото небе пиротехническа илюминация беше ефектният епилог на официалната програма и начало на тежките наздравици по празничните софри на коларовските именници. За тяхно здраве и благоденствие се състоя и традиционното богослужение в катедралния храм, носещ името на Солунския чудотворец Св. вмчк Димитрий – небесния закрилник на село Коларово.
Празникът завърши с емблематичните за българските събори зрелищни народни борби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов