Избрани Новини

Господинци е магнит за любителите на селския туризъм

Близостта до минералната вода на Огняново, до архитектурните резервати Ковачевица и Лещен са предимство на селото

Селският туризъм набира бавно, но сигурно скорост и в гоцеделчевското село Господинци, информира kmeta.bg. Доскоро само една къща за гости предоставяше туристически услуги в селището, но вече има и втори туристически обект, стопанисван от Фиданка и Минко Куртови.

След дълги години работа във Франция семейството закупи стара къща, която ремонтира, реставрира и обзаведена. И сега е притегателно място за любителите на селския туризъм.

На фасадата отпред има изографисани два красиви елена и името на къщата. Вътре се предлагат всички екстри и удоволствия на съвременния свят. Сградата притежва 4 кухни, 4 бани и 3 спални. Уникален автентичен битов кът има подреден на партерния етаж с богата колекция от тъкани и носии, изработвани от жители на селото, с елементи и от бита на гърменското село Рибново. Има красива лятна градина с барбекю. Шадраван в средата на двора прави обстановката още по-приятна.

Близостта до минералната вода на курорта Огняново, до архитектурните резервати Ковачевица и Лещен са предимството на село Господинци.

„Надяваме се още инвеститори да вложат пари в развитието на туризма тук, за да може да отсядат българи и чужденци да отдъхват в селището ни”, коментира кметът на Господинци Ахмед Ходжов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)