Избрани Новини

Изцяло обновената улица „Васил Левски“- новата гордост на Бяла

Депутатът Пламен Нунев я откри с шефа на АПИ Дончо Атанасов и кмета Димитър Славов

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев, кметът на Община Бяла Димитър Славов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов откриха обновената улица "Васил Левски" - част от републикански път III - 501 в град Бяла. Това стана по време на официална церемония до входа за Градския парк в град Бяла. В събитието участваха още общински съветници и други официални лица.

 

„Радостен съм, че за пореден път се случва нещо ново, което всички беленчани очакват. Бих искал да благодаря на министър Нанков и инж. Атанасов, за да може една основна артерия в Бяла да стане модерно пътно съоръжение. Мисля, че всички са удовлетворени от това, което се случва“, каза г - н Нунев. Той припомни, че въпреки сложното състояние с бюджета на общината през 2016 година са обновени 7 улици, а досега през 2017 година – 12. Между 10 и 12 улици ще бъдат обновени по Програмата за развитие на селските райони в Бяла, добави в приветствието си той. През 2018 и 2019 година във всяко населено място на Община Бяла ще има реновирани улици, подчерта депутатът.

 

Кметът Димитър Славов изтъкна наличието на важни за града и региона обекти по протежение на улицата – МБАЛ „Юлия Вревская“, детска градина, противопожарната служба, Градския стадион и спортен комплекс с басейн и др. Всички те вече се възползват от по – добри условия за придвижване и пътна безопасност. 

Рехабилитацията на улицата е осъществена с финансиране от Агенцията и бюджета на Община Бяла. Община Бяла имаше ангажимент да подмени бордюрите и оформи паркоместа по протежение на улицата. Аркировката е положена от общинско дружество. 

През последните две години в Бяла се случват много добри неща, коментира Дончо Атанасов. Доста инвестиции се случват от страна на АПИ, изтъкна той. Например, пътят от Бяла до Лом Черковна е изцяло обновен. Същото важи и за т. нар. Беленски баир, където завършват дейностите по полагане на асфалт. Той загатна за предстоящи приятни изненади относно пътя Русе – Бяла в следващите две години. В края на ноември и началото на декември ще се проведат обществените обсъждания на доклада за оценката за въздействието на околната среда на бъдещата магистрала Русе – Велико Търново в Русенска област и област Велико Търново. След това ще се пристъпи към възлагане изпълнението на самото строителство, завърши инж. Атанасов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов