Избрани Новини

Продължава състезанието по планинско колоездене в Благоевград

Участие вземат 100 състезатели на възраст между 16 и 55 години

Община Благоевград, съвместно с „ЛФФ Ендуро Благоевград“ организира състезание по планинско колоездене. Надпреварата започна вчера. Трасето, по което се провежда планинското колоездене, обхваща  района на парк  „Бачиново“ и землището на селата Делвино и Дъбрава.  
Вторият ден, неделя, от 9:30 часа започва надпреварата, която се очаква  да приключи около 16:00 часа. Веднага след това ще бъде церемонията по награждаване на победителите.
Спортната инициатива се провежда в четири състезателни етапа. Първият етап е в посока село Дъбрава - изкачване. Два спускащи етапа тръгват от района на язовира над село Дъбрава в посока парк „Бачиново“ и два, които ще тръгнат от района на село Делвино и връх Ореляк, в посока базата на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Старт-финалната зона ще бъде разположена около Пъмп-трак „Бачиново“.
Това е шестият, последен, кръг от българските ендуро серии. С него официално ще бъде закрит състезателният сезон по колоездене в България. Във велодисциплината, която е част от финалния кръг, участие вземат 100 състезатели на възраст между 16 и 55 години.
Планинското колоездене е един сравнително нов спорт за България, който печели все повече почитатели. В родината на този спорт -  САЩ, той се практикува от години.  Неговото начало е през 70-те години на ХХ век в Калифорния, където се появяват ентусиасти, които преправят колелата си, като им слагат дебели гуми и други  подобрения , за да могат да се спускат с тях по склоновете на планините.

 


Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)