Вицепремиерът Валери Симеонов доведе правителствена делегация в Банско

Посещението беше част от официалната програма по повод Деня на унгарско-българското приятелство

Унгарско-българска делегация, водена от заместник министър-председателя Валери Симеонов, бе на посещение в Банско като част от официалната програма по повод Деня на унгарско-българското приятелство 19 октомври.
Държавният секретар на министерството на човешките ресурси в Унгария Миклош Шолтес, неговият главен отговорник Тирчи Рихард, народнияj представител в унгарския парламент с български произход Симеон Варга бяха част от делегацията, като от българска страна присъстваха още Мариана Николова – началник на политическия кабинет на г-н Симеонов и Георги Николчев – съветник по икономическите и демографските въпроси.

Официалните лица бяха посрещнати от кмета Георги Икономов, който лично ги запозна с местните забележителности, историята и духа на града. В рамките на посещението, г-н Шолтес придоби представа за възможностите на най-добрия курорт в Източна Европа, за профила на туристите, посещаващи Банско през различните сезони, както и за политиката на местната администрация, да намалява сезонността чрез провеждането на редица културни и фестивални събития през летния сезон. Държавният секретар Шолтес и депутатът Симеон Варга поеха ангажимент да лобират за побратимяването на Банско с град в Унгария и да работят за популяризирането на дестинацията сред унгарците.
„Основите за по-тесни взаимоотношения са положени, още повече, че в Будапеща се намира една от най-запазените български общности, където нашите традиции и изкуство се ценят и поддържат и до днес. Благодаря на г-н Симеонов, затова че оцени Банско по достойнство, включвайки града ни в официалната междуправителствена програма. Вярвам, че Банско на свой ред е представило България достойно” коментира Икономов официалното посещение.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"