Избрани Новини

Четири месеца затвор дадоха за шофиране с 2.12 промила алкохол

Споразумението е между Районна прокуратура - Разлог и подсъдимия С.М. (на 45 години)

По споразумение с Районна прокуратура – Разлог на подсъдимия С.М. (на 45 години) е наложено наказание от четири месеца „лишаване от свобода“ и глоба в размер на 250 лв. за извършено от него престъпление по чл. 343б, ал. 2 от НК.

Около 23:30 ч. на 10.03.2017 г. подсъдимият управлявал лек автомобил „Опел“ след употреба на алкохол, след като вече е бил осъждан за същото престъпление. С протокол от извършена химическа експертиза било установено наличие на 2.12 промила алкохол в кръвта на водача.

Определението на съда не подлежи на обжалване и има характер на влязла в сила присъда.

В рамките на една седмица районните прокуратури в Благоевградска област са внесли три обвинителни акта за извършени престъпления по транспорта - за нарушаване на правилата за движението по пътищата, причинило средна телесна повреда на едно лице, шофиране в нетрезво състояние и след употреба на наркотични вещества – тетрахидроканабинол, амфетамин и кокаин.

Сключени са били четири споразумения за шофиране в нетрезво състояние и едно за управление на лек автомобил с регистрационни табели, издадени за друго МПС. В два случая са били направени предложения за налагане на административно наказание – за управление на нерегистрирано по надлежен начин превозно средство.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)