Кукленият театър - Благоевград отваря врати за новия сезон

Актьорите и техните кукли ще бъдат на сцената всяка събота от 11:00 часа

Общинският Куклен театър - Благоевград отваря врати за новия сезон с много изненади.  Актьорите и техните кукли ще бъдат на сцената всяка събота от 11:00 часа в салона на Куклен театър Благоевград в бившия Младежки дом. Продължителността на спектаклите е около 50 мин., а билети за тях може да намерите на касата на Младежкия дом.
През новият сезон предстои да бъдат  показани нови и много различни представления с кукли, маски, чудновати костюми и пясъчни дворци.  Куклен театър-Благоевград ще представи уъркшоп, който ще даде възможност на децата сами да изработят подаръците си, да развиват въображението си в сферата на приложното изкуство. Актьорите ще изненадат и най-малките зрители с поредица от представления за бебета.  Още много изненади очакват гостите на общинския Куклен театър Благоевград.  През месец октомври малки и вече пораснали деца ще могат да посетят спектакъла „Рибарят и златната рибка“, който ще бъде представен на 14.10.2017 г. Представлението е дело на режисьорката Владислава Джамбазова, в ролите ще видим Десислава Чардъклиева и гост-актьора Константин Константинов. Това е една приказка за безкрайността на човешките желания, която поставя въпроса - да имаш или да бъдеш, кое определя истинските стойности в живота?
Програмата продължава на 21 октомври, когато ще се  играе „Халифът щърк“, а на 28 октомври – „Талисманът Тропалан“.  През месец ноември  за малчуганите ще бъдат представени „Под гъбката“ - на 4 ноември, „Виж колко е просто“ - 11 ноември, „Рибарят и златната рибка“ на 18 ноември, а през последната седмица на месеца „Халифът щърк“.



Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"