Избрани Новини

Тереза Мей може да отстрани Борис Джонсън

Не е било в стила ми да бягам от трудностите и предизвикателствата, няма да го направя и сега, каза Мей

Британският премиер Тереза Мей даде знак в интервю, че може да отстрани от кабинета външния министър Борис Джонсън, след като бе изправена пред вътрешен бунт в партията си. Мей бе попитана какви са плановете ѝ за бъдещето на Джонсън, който декларира лоялност към нея, но е обвиняван от някои съюзници на премиера, че подкопава нейната визия за Брекзит.

„Не е било в стила ми да бягам от трудностите и предизвикателствата, няма да го направя и сега“, отговаря Мей. Това е знак, че тя възнамерява да се раздели с някои министри, които бламират нейните действия. „Аз съм министър-председател и част от моята работа е да се уверя, че имам най-добрите хора в моя кабинет“, казва Мей в интервюто.

В петък бившият председател на Консервативната партия Грант Шапс каза, че е спечелил подкрепата на 30 депутати за евентуалното отстраняване на Мей от лидерския пост в партията. Броят на депутатите е близко до изисквания да се започне такава формална процедура. Според някои партийни източници, дните на Мей като премиер били преброени.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов