Избрани Новини

ВАП оспори правото на директорите на държавни горски стопанства да забраняват ползването на дивеч

Крими

04-10-2017, 12:02

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

С посочената разпоредба директорите на държавните горски стопанства незаконосъобразно са овластени да прилагат принудителна административна мярка – забрана ползването на дивеч

Върховна административна прокуратура оспори пред Върховен административен съд законосъобразността на чл.30 ал.1 от Правилника за прилагане на Закона за лова и опазване на дивеча /ППЗЛОД/.
В чл. 30 ал.1 от ППЗЛОД е регламентирано правомощието на директора на държавното горско стопанство при неизпълнение на договорните задължения по чл. 29 ал. 9 от ППЗЛОД от ловното сдружение, по предложение на комисията по ловно стопанство или на управителния съвет на ловното сдружение по чл. 30 от Закона за лова и опазване на дивеча /ЗЛОД/ със заповед да забрани ползването на дивеча в съответния ловно-стопански район за срок до една година.
С посочената разпоредба директорите на държавните горски стопанства незаконосъобразно са овластени да прилагат принудителна административна мярка – забрана ползването на дивеч, без това да е уредено нормативно в ЗЛОД. Правомощието по чл.30 ал.1 от ППЗЛОД не съответства на ЗЛОД, въведено е извън компетентността на Министерския съвет по § 11 от ЗЛОД и противоречи на чл.22 и чл.23 от Закона за административните нарушения и наказания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов