Избрани Новини

Ивайло Константинов изслуша хората от Бобошево

Депутатът от ПП ГЕРБ се ангажира да съдейства за продължаване на програмата за лични асистенти

Народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов проведе изнесена приемна в община Бобошево. Голяма част от хората, посетили приемната на Константинов, поставиха казуси, свързани с общинските служби и държавните такива. Той се ангажира да съдейства, където е в правомощията му.

По време на приемната част от хората заявиха като проблем комуникацията с общинското ръководство, направено бе и оплакване от представители на предприятие, намиращо се на територията на общината. Константинов обеща да провери сигналите и, ако е необходимо, да вземе отношение.

"Всички срещи бяха със съвсем конкретни казуси, по които трябва да се работи. Хубаво е, че вече се работи и по водопровода в с. Усойка, благодарение на съдействието на колегата Кирил Калфин. Така че, се надявам, скоро време да има повече теми, които да бъдат отхвърлени", коментира Константинов.

Един от най-сериозните проблеми, поставен пред народния представител от ГЕРБ, бе във връзка с приключилата програма за лични асистенти и домашни помощници по проект "Независим живот", приключил на 8 септември тази година. Причината е, че общинското ръководство не е подало заявление до Агенция за социално подпомагане за осигуряване на национален ресурс, с мотива, че няма екип, който да работи по този проект.

Кметът на общината Крум Маринов също се срещна с Константинов, за да го потърси за съдействие и да го запознае с проблемите от социалната сфера в общината. Маринов посочи, че на проведената само преди ден среща между заинтересованите страни, е поел ангажимент общинската администрация да подготви всички необходими документи за осигуряване на средства и продължаване на програмата до края на месец декември тази година, както и да се съдейства на новия екип, който ще работи по нея през 2018 г. За търсенето на нов екип са се ангажирали общинските съветници от ГЕРБ - Бобошево, така че да не остават хората без социални асистенти. Пред заинтересованите страни Ивайло Константинов също се ангажира да съдейства, ако е необходимо.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)