Избрани Новини

В Гоце Делчев отваря врати "Училището за родители”

Провежда се по проект "Да пораснем заедно” на Уницеф

И тази есен в Гоце Делчев отново ще отвори врати „Училището за родители”, което вече няколко години се провежда по проект „Да пораснем заедно” на Уницеф, по който община Гоце Делчев и Читалище „Просвета – 1865” са партньори.
Новото тази есен е, че ще има една група с Работилници за родители и една група с Работилници за учители в детските градини. По този начин учители и родители ще могат да обсъждат паралелно темите, включени в курса, да прилагат съвместно новите техники за общуване с малчуганите. Програмата е много интересна и практически насочена, създадена е в Хърватска, но вече повече от 6 години с подкрепата на Уницеф се провеждат такива работилници в цяла България.
В курса от 14 поредни срещи са включени разнообразни теми, свързани с ранното детство - ефективната комуникация между възрастни и деца, как възрастните могат да посредничат на децата в случаи на конфликти, какви са психологическите потребности на децата и много други. Родителите се срещат с други родители, обменят опит и придобиват нужните знания и умения да подкрепят развитието на своите деца.
Повече информация по темата може да се намери на този линк https://www.unicef.bg/…/Zapochvat-esennite-Rabotilnits…/929…
Работилницата с родители ще започне днес от 17,00 ч. в залата на Община Гоце Делчев. За да запазите място трябва да се обадите на тел. 0877382227 или тел. 0899153307. Курсът е напълно безплатен. Ако се грижите за малко дете побързайте да се запишете за участие.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)