Избрани Новини

8-годишната Ивет Динова спечели голямата награда в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН

Велико Търново Лайф

30-09-2017, 16:51

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент”

И тази година стотици деца се забавляваха в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Въпреки хладното време в последния септемврийски ден, парк „Градска градина” събра малките почитатели на спорта, които се забавляваха заедно със своите родители. Празникът се организира от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Исторически музей и sportuvam.info.

Участниците в шестото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица тази година имаха възможността да тестват познанията си за Европа. Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник както винаги имаше много спорт и забавления. Тази година ФАМИЛАТЛОН се проведе и съвместно с Областна администрация – Велико Търново, а поводът е 10-годишнината от членството на България в ЕС и бъдещото председателство на страната ни на Съвета на ЕС. Преди да бъде открит празника, в ресторант ”Първи май” бе показана презентация на тема „Десет години България в Европейския съюз и Българско председателство на Съвета на ЕС”. Информационното събитие, в което се включиха момчетата и момичетата от Горнооряховския младежки парламент бе открито от областния управител проф. д-р Любомира Попова. На представянето на презентацията присъстваха кметът на Общината инж. Добромир Добрев, заместник-кметът Йорданка Кушева и Милена Николова, директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки”.

След презентацията, семейният празник продължи с развлекателната част, която тази година премина под мотото „Опознай Европа”. Осемте ателиета отново бяха разположени в парк „Градската градина”. В първото ателие, символично озаглавено „Моето място в света”, участниците трябваше да отбележат къде точно се намират. Останалите седем ателиета бяха посветени на седем европейски държави – България, Англия, Германия, Гърция, Испания, Италия и Франция. В тях участниците трябваше да открият характерни за страната забележителности и да разпознаят националния й флаг. След правилно изпълнение на задачите си, семействата-участници получаваха стикер върху своята карта. Раздаването на картите ставаше на входа на парк „Градска градина”. След събиране на осемте стикера от всички осем ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола. И тази година организаторите бяха предвидили много и интересни награди-пътни чанти, стипендии за езиково обучение, сувенири и много други. Голямата награда бе велосипед, осигурен от фирма „Трансинс”. Велосипедът спечели 8-годишната Ивет Донова, която е третокласничка в СУ „Вичо Грънчаров”. Момичето получи своята награда от кмета на Общината инж. Добромир Добрев.

Имаше и викторина, посветена на 10-та годишнина от членството на България в ЕС. Участниците трябваше да отговорят на 10 въпроса, а за всеки верен отговор имаше награда. Викторината бе подготвена с участието на Областна администрация.

Със съдействието на sportuvam.info, участниците в семейния празник отново имаха възможността да покарат ролери, тротинетки, да премерят силите си на стената за катерене или да се спуснат с въжен тролей. Имаше и състезания с ролери и тротинетки, а победителите в тях отново получиха атрактивни награди.

И тази година в Градската градина бе обособен кът с контейнери за стари батерии и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Малките участници в празника получиха и много сладки лакомства от „Захарни заводи” АД и био айрян от „Лактима” ЕАД.

Спомоществователи на спортния празник бяха още Асоциация Родители, Училища Европа, Спортни магазини ARR, и др. ФАМИЛАТЛОН се организира и със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)