Избрани Новини

Беласица приема 80 ендуро състезатели

Днес и утре ще се проведе Petrich Enduro 2017

Днес и утре в планината Беласица ще се проведе Petrich Enduro 2017. Над 80 състезатели ще се включат н надпреварата. Сред участниците ще има и състезатели от Петрич, както и няколко от съседна Гърция. Участниците в Petrich Enduro 2017 ще бъдат разделени в няколко категории – Юноши 15-18, Мъже 19+, Мъже 30+, Мъже 40+ и Жени. 

За първи път петричкият клуб "ViVO" приема българските ендуро серии. Те се провеждат в пет кръга в цялата страна. Състезанието е разделено на четири етапа с обща дължина над 16 км.

Ендуро е форма на мотоциклетен спорт, който се провежда на разширени кръстовища, офроуд курсове. Enduro се състои от много различни препятствия и предизвикателства.  Основният тип ендуро събитие и форматът, на който се провежда световното първенство по ендуро, е ендуро на времевата карта, при което се провеждат редица състезания по време на изпитание срещу часовника. В традиционното ендуро за каране на време ездачите си тръгват заедно по групи или редове и всеки ред започва в определена минута. Целта на събитието е да стигне до предварително дефинирани контролни пунктове в строг график. Ранните или късни пристигания водят до наказване на резултата на състезателите. През целия ден са предвидени и периоди за зареждане с гориво и обслужване на машината. Санкциите се прилагат за неспазване на определено време или за външна помощ, когато това не е разрешено. 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)