Инж. Емилия Тунева е новият заместник-кмет в община Благоевград

Ще се занимава със строителството и сигурността

Инж. Емилия Тунева е новият заместник-кмет по строителство и сигурност в община Благоевград. Тя бе представена днес по време на редовна сесия на Общински съвет от кмета д-р Атанас Камбитов.
Емилия Тунева е магистър по образование. През 1989 г. завършва Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“. Омъжена, с две деца. От 1990 година работи към Фирма "Агропромпроект"ООД като проектант, строителна фирма „Главболгарстрой“ Холдинг АД - железопътно строителство. Работила е и по програма за реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Дупница - Кулата.  До 2007 година инж. Тунева работи и в ГБС Благоевград АД. След този период започва да развива частен бизнес като проектант до момент.
„Ще работя за подобряване на всички проекти в част „Строителство“, ще търся участие и в европрограми за финансиране. Започват мащабните проекти „Благоустрояване на градска среда“, „Изграждане на социални жилища в IV- ти микрорайон“. Ще работим съвместно с всичко в общината за цялостно развитие на града“, каза в представянето си новият заместник- кмет по строителство и сигурност Емилия Тунева.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"