Избрани Новини

ДНП "Рила“ провежда юбилейно събитие

Събитието е под мотото "Празник на партньорите на Национален парк "Рила”

Събитието ще се проведе под мотото „Празник на партньорите на Национален парк „Рила” днес от 11,30 часа в местността Меча поляна на Туристически комплекс „Мальовица“. На празника са поканени представители на МОСВ, държавната администрация и местната власт, неправителствени организации, учени и изследователи, образователни и културни институции, бизнес-партньори и медии.
Приветствия към гостите ще отправят Красимир Андонов, директор на ДНП „Рила“, представител на Министерството на околната среда и водите, община Самоков и институции и лица, дългогодишни партньори на парковата дирекция.
Организирана е развлекателна музикална програма с участието на фолклорни групи от различни региони на парка, панаир на занаятите и производителите на местни продукти и опознавателни тематични маршрути за популяризиране на природните красоти на парка, с участието на рейнджъри и експерти от защитената територия. Предвидените за посещение места са от ТК „Мальовица“ – до хижа „Мальовица“ и Еленино езеро, по Ботанически маршрут „Приятели на растенията“ Яворова поляна – Урдин циркус и екопътека „По долината на река Бели Искър“.
На 29. 09. 2017 г. (петък) от 10 ч. юбилейната програмата ще продължи в Посетителски-информационен център за Национален парк „Рила“ в Самоков с представяне „Ретроспекция на защитената територия“ и предпремиера на юбилеен филм „Национален парк „Рила” и зоната на вечните снегове“.
Празничното честване е едно от поредицата събития по повод 25-ата годишнина от обявяването на Национален парк „Рила” под мотото „25 години Национален парк Рила – 25 години предизвикателство за идните поколения“.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)