Дуетът Роза Ангелова и Димитър Чалъков ще пеят юбилейно

Благоевград Лайф

26-09-2017, 08:30

Снимка:

НЧ "Н.Й.Вапцаров-1866" Благоевград

Автор:

blagoevgrаdutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Димитър Чалъков на 80!

Почина Христо Велев, дългогодишен диригент на Смесен хор "Ален мак"

Хор "Ален мак" на фестивал в Будапеща

Концертът започва в 18:30 часа в НЧ "Никола Вапцаров”

Дългогодишният солист на хор „Ален мак” Димитър Чалъков и певицата Роза Ангелова ще отпразнуват с концерт 15-годишния си юбилей на сцената.

В концертната програма ще вземат участие изпълнителите Иван Гоцев, Десислава Димчева и ГСП "Нежни звуци".

Роденият в Благоевград Димитър Чалъков е изпълнител на една от най-обичаните от благоевградчани песни - "Песен за Благоевград". Първите си стъпки в музикалното изкуство той прави още като ученик в хор „Християнче” към църквата „Св. Богородица”. Следват многобройни изяви като хорист и солист в различни творчески формации, сред които ансамбъл „Македонска песен”, ансамбъла към Дома на народната армия, мъжкия хор „Дружба”, състава „Оптимист”. Той е републикански лауреат на три фестивала, печелил е първа награда за изпълнение на руска песен през 1969 година.

Роза Ангелова е певица, солист от дълги години, пяла е в различни хорови формации, пее с успех на различни сцени стари градски песни, руски романси и народни песни. Участвала е в много български и международни песенни фестивали, има награди на много от тях. От 15 години пеят заедно с Димитър Чалъков, с когото са дует и в живота. Сега участва в ГСП "Нежни звуци".

Концертът започва в 18:30 часа в НЧ „Никола Вапцаров”. Входът е свободен.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен