Избрани Новини

Пламен Нунев и Димитър Славов огледаха строежа на обекти в Бяла

Кметът на общината запозна депутата и с подробностите от предстоящия ремонт на паметника на Панайот Волов

Народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев и кметът на Община Бяла Димитър Славов направиха преглед на строежа на няколко значими инфраструктурни обекта в град Бяла.

Със собствени средства е завършена рехабилитацията на главната ул. „Васил Левски“ в с изграждане на бордюри. По протежението и се намират важните за общината УМБАЛ „Ю. Вревская“,  Районна служба „Противопожарна безопасност и защита на населението“ – Бяла, Държавно горско стопанство – Бяла, Градски стадион, Градски басейн и др. , отбеляза кметът Славов.

72 800 лева от общинския бюджет са отделени за основен ремонт на ул. “ Капитан Бендерев“. Прави се основен ремонт на част от ул. „Скобелева“, на цялата улица „Кичево“, ул. „Стефан Караджа“, „Черни дол“.

Народният представител и кметът разгледаха и почти завършената след основен ремонт двуетажна сграда за съблекални  до стадиона в Бяла. Сградата е построена през 1983 година. Тя разполага със застроена площ от 237.6 м2 и РЗП 495.17 м2. Там са подменени покрив, основно е променен интериора, приложени са и мерки за енергийна ефективност. Срокът за изпълнение тук бе 4 месеца, а стойността -  над 134 хил. Лева, каза Димитър Славов.

Кметът на общината запозна депутата и с подробностите от предстоящия ремонт на паметника на Панайот Волов над река Янтра.

Двамата завършиха обиколката в новия храм „Свети Пантелеймон“. В момента се завършва грубият строеж на църквата,  прави се и ограда.

Идеята за построяването на нов храм в кв. „Гара Бяла“ възниква още в началото на 90-те години на ХХ век, но поради разни проблеми досега не е била реализирана. През тази година, със съдействието на кмета на Община Бяла Димитър Славов бе съставен инициативен комитет, който да реализира начинанието. С решение на Общинския съвет бе отстъпено право на строеж. Русенският митрополит Наум лично положи основния камък в началото на градежа през миналата година.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)