Избрани Новини

С 11 милиона лева подобряват училищата в Благоевградско

2 500 ученици от областта ще ползват нови спортни съоръжения

Европейски средства по програмата „Региони в растеж” ще получат училища в Благоевградска област. В процес на сключване на договори са проекти на общините Петрич и Гоце Делчев на стойност 11 милиона лева за спортна инфраструктура.

Община Благоевград предстои да подаде своите предложения за подобряване състоянието на образователната инфраструктура на стойност близо 4 милиона лева. В община Петрич с осигурените средства в размер на 5,5 милиона лева ще се ремонтира физкултурният салон и ще се изгради футболно игрище в гимназия „Пейо Яворов”, за III ОУ „Гоце Делчев“ са предвидени нови спортни площадки.

От новите спортни съоръжения ще се възползват близо 2500 деца. В Гоце Делчев за малко над 6 милиона лева ще се ремонтират и разширят физкултурните салони на Второ основно училище „Гоце Делчев“, пари ще има и за детските градини „Радост“ и „Калинка”. Безвъзмездна финансова помощ за повишаване на енергийната ефективност на физкултурните салони ще има и за училища в община Разлог, а в Сандански ще се обнови земеделската гимназия, съобщава БНТ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов