Избрани Новини

Река Благоевградска Бистрица изчезна наистина! (Снимки)

Никой не я е виждал от седмици!

В последните няколко седмици в Благоевград няма кой знае какво ново за казване. Градът отбелязва традиционни събития и празници и общественият живот върви в обичайния си предвидим ход. Покрай всичко това обаче незабелязано остана "отпътуването" на река Благоевградска Бистрица за "някъде".

Ако се разходите край местата, в които можехте да видите водната забележителност, ще забележите, че единствено коритото на градската река е останало на мястото си. А реката я няма. Няма ги и речните обитатели. Останали са само хиляди сиви речни камъни. Картината, която рисуват, е като лунен пейзаж - сива и безводна.

Някои благоевградчани са на мнение, че реката и обитателите  ѝ са заминали край бреговете на Гърция, да си почине от дългото и горещо лято, и да събере сили за идващите по-студени и дъждовни месеци. Къде е обаче наистина реката, си остава загадка.

Дали и кога река Благоевградска Бистрица ще се завърне, никой не смее да прогнозира. Дотогава градът ще продължава да се готви за обичайните чествания и събития, които предстоят да се отбележат от благоевградчани, и ще очаква завръщането ѝ.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов