Избрани Новини

Горно Абланово празнува с милионера- филантроп Игнат Канев

От следващата година празникът на Горно Абланово ще се чества на 6 октомври – рожденият ден на Канев

Вчера  беше честван празника на село Горно Абланово.

Домакин на събитието беше кметът на селото Росен Иванов, а сред официалните гости бяха Игнат Канев, директорът на Агенцията по заетостта Драгомир Николов, заместник- областният управител на област Русе Валентин Колев, председателят на Общински съвет Русе Христо Белоев, представители на Генералното консулство на Русия в гр. Русе, кметът на община Борово Валентин Панайотов, председателят на Общински съвет Борово Пламен Симеонов, кметове на общини от населените места на територията на община Борово, експертът от Регионалния  център „Читалища” – Русе и член на Върховния съвет на Съюза на народните читалища в България Мануела Симеонова, жители и гости на Горно Абланово.

Колев привества присъстващите и пожела здраве и дълголетите на г-н Канев. Заместник областният управител каза, че жителите на село Горно Абланово могат да бъдат горди с Канев, който преди всичко е родолюбив човек с добра душа.

Кметът на селото обяви, че от следващата година празникът на Горно Абланово ще се чества на 6 октомври – рожденият  ден  на Канев.

Програмата продължи с концерт на народната певица Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов