Избрани Новини

Вандали разбиха стойките за първа помощ за велосипеди

Мисия Пловдив

21-09-2017, 14:33

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Невъзможно е да очакваме Пловдив да се превърне в по-красив и добре функциониращ град за живот при липса на самосъзнание и активно опазване на „моя град“

Само две седмици след като Общинската фондация „Пловдив 2019“ монтира три стойки за указване на първа помощ за велосипедисти и техните превозни средства на територията на район „Централен“, неблагоразумни граждани са демонтирали дървената дръжка за помпа на бул. „Марица“ 98 (на велоалеята до Пешеходния мост).

„Невъзможно е да очакваме Пловдив да се превърне в по-красив и добре функциониращ град за живот при липса на самосъзнание и активно опазване на „моя град“ като място за работа, туризъм и отдих. Сега наистина една от стойките не функционира пълноценно и евентуален ползвател няма да може да напомпи гумите на велосипеда си“, заяви кметът на район „Централен” Георги Стаменов, който лично забеляза вандалската проява.

През седмицата на мобилността от местната администрация напомнят, че ползването на алтернативни средства за предвижване има положителен ефект върху околната среда и би могло да облекчи натоварения трафик в града. Част от служителите в кметството също ползват велосипеди през делничните дни.

Припомняме, че на 6 септември Общинската фондация „Пловдив 2019“ монтира на три места в Пловдив стойки за първа помощ: на ул. „Райко Даскалов“ 1, бул. „6-ти Септември“ 128 и бул. „Марица“ 98. Те включват помпа за гуми, отвертка, френски ключ и други инструменти, които могат да бъда от полза на жители и гости на град Пловдив при авария с техния велосипед. Акцията е част от проекта Bike Together под мотото „Следвай зелената линия и нека заедно преоткриваме Пловдив!"



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов