Избрани Новини

21-ви септември - ден без жертви на пътя

В Кюстендилско ще има осигурено присъствие по всички пътни артерии през следващите почивни дни

Днес екипи на сектор „Пътна полиция“  - ОДМВР и  БЧК – Кюстендил представиха СПО „Едуард“, която ще стартира в 0.00 ч. на 21 септември в страната.  Операцията се провежда по линия на ТИСПОЛ. Партньори в осъществяването на операцията са БЧК – Кюстендил и Дарик радио – Кюстендил.

Началникът на сектор „Пътна полиция“ Радослав Боюклийски съобщи, че на терен ще бъдат изведени всички служители, ще има осигурено присъствие по всички пътни артерии и през следващите 3 почивни дни, за да не се допуснат задръствания, колони и за да пристигнат живи и здрави всички пътуващи.

Доктор Е. Кацарска изрази пълна съпричастност към инициативата, доброволци на БЧК разпространиха листовки, съдържащи информация за оказване на първа помощ при инциденти на пътя.

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ, 21 септември  е обявен за Европейски ден без загинали на пътя (European Day Without A Road Death) и ще се проведе като операция под наименованието EDWARD в цялата страна.

Идеята е по време на операция EDWARD да има 24-часово видеонаблюдение, записващо в реално време събитията и "брояч" на деня, като детайли от всички произшествия ще бъдат записвани и представяни онлайн на обществеността.

Информацията ще бъде публикувана и ежечасно актуализирана на страниците на Министерство на вътрешните работи.

За постигане на целта да няма загинали на пътя органите на "Пътна полиция" ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат за безопасността на всички участници в движението по пътищата.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов