Избрани Новини

Депутатът Владислав Николов уважи празника за 120-годишнината на читалището в Згалево

Събитието уважи и кметът на Община Пордим Детелин Василев

"Освен с красивата си природа и дружелюбни хора село Згалево смело може да се гордее и с още едно изключително значимо постижение – 120 години съхранена българщина, традиции и култура. Читалището е онази съкровищница на идентичността на българския народ, на историята, фолклора и мечтите на поколения наред. Затова опазването на това безценно хранилище е била първа и най-отговорна задача на нашите предци.”, с тези думи народният представител Владислав Николов се обърна към присъстващите на тържественото честване на 120 години НЧ „Съзнание 1897” в село Згалево, информират от пресцентъра на ПП ГЕРБ. "Щастлив съм, че възрожденските идеали живеят в съзнанието на хората от Згалево и аз имам привилегията да бъда част от тази горда общност”, допълни още Владислав Николов.

Събитието уважи и кметът на Община Пордим Детелин Василев, който също отправи приветствие за празника на читалището. Той пожела на всички здраве, щастие и късмет.

"Всички ние сме отговорни съм традициите и наследството си, затова с общи усилия ще продължим да ги браним, както 120 години това са правили поколения жители на Згалево. Честит празник”, каза Детелин Василев.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов