Избрани Новини

Дадоха лишаване от свобода и глоби за трафик на мигранти в Петрич

Присъдата е по споразумение с Районна прокуратура - Петрич

Вчера, 14.09.2017 г., съдът одобри споразумение, сключено между Районна прокуратура – Петрич и защитата на А. Яновски и Г. Танчев, обвинени за незаконно превеждане на чужди граждани през границата на страната.

На 20.04.2017 г., в землището на с. Кулата, общ. Петрич, Яновски подбудил и подпомогнал Танчев да направи опит да преведе през българо-гръцката границата група от четирима чужденци. Вечерта преди престъпното деяние, в гр. София, той се договорил с тях и провел телефонен разговор със съучастника си.

С лек автомобил м. „Опел“ Яновски транспортирал чужденците до района на община Петрич, в края на автомагистрала „Струма“ посока към Гърция, където те били поети от Танчев. Там той умишлено улеснил извършването на престъплението чрез съвети, разяснения, както и обещание по-късно да бъде пренесен отделно багажът на чужденците в Гърция с помощта на друго лице.

Двамата подсъдими са се признали за виновни и се съгласили да им бъдат наложени наказания: за Яновски – единадесет месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и 5 000 лв. глоба, а за Танчев – една година и четири месеца „лишаване от свобода“ при „строг“ режим и глоба в размер на 10 000 лв. В полза на държавата е отнет мобилен телефон „Nokia”.

Определението на съда не подлежи на обжалване и има характер на влязла в сила присъда.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов