Избрани Новини

Полицията иззе хиляди късове контрабандни цигари при акция в Кнежа

По случаите са образувани досъдебни производства

На 13 септември 2017 година в 08.00 часа в хода на специализирана операция по линия "Разпространение на акцизни стоки - цигари без бандерол" в град Кнежа са извършени проверки по ЗМВР на частни домове, собственост и обитавани от 44-годишен от същия град. На дървен шкаф в коридор на жилището са намерени 12 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 240 къса цигари без акцизен бандерол. В складово помещение са намерени 500 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 10 000 къса цигари без акцизен бандерол. Кутииите с цигари са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършените проверки са съставени протоколи по чл.83 от ЗМВР и е уведомен дежурен прокурор от РП - Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 2 493, 44 лева. 

В 08:15 часа в град Кнежа е извършена проверка по ЗМВР в къща, собственост и обитавана от 65-годишна. Установени са 11 кутии с цигари с марка "Diplomat slims" 100 mm, съдържащи общо 220 къса цигари без акцизен бандерол. Те са предадени с протокол за доброволно предаване. За извършената проверка е съставен протокол по чл.83 от ЗМВР и е уведомен дежурен прокурор от РП - Кнежа. Нанесена е щета на републиканския бюджет в размер на 44, 50 лева.

По случаите са образувани досъдебни производства за престъпления по чл.234, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов