Избрани Новини

КЗП: Купувайте билети само от оторизирани представители

Пазар "на черно" крие съществен риск, че ще закупите билетите на доста по-висока цена

Купувайте билети само от организатори или оторизирани представители на събитие, съветват от Комисията за защита на потребителите. "Можем пълноценно да се възползваме от правата ни на потребители, ако закупим билет за дадено събитие от организаторите или от оторизиран негов представител." Това каза за БНТ Димитър Маргаритов, председател на Комисия за защита на потребителите.

Ако билетите са закупени по банков път, потребителят може да се обърне и към банката да възстанови средствата и след това да търси претенциите си към търговеца, осъществил продажбата.

Вторичният пазар или пазар "на черно" крие съществен риск, че ще закупите билетите на доста по-висока цена. Възможно е на него да се прави опит за фалшифициране на билети, каза още председателят на комисията за защита на потребителите. Има и по-редки случаи за бутикови събития, когато системите не позволяват достъп на други лица.

Ако изпълнителят на дойде и не се състои събитие, всеки има право да иска обратно връщане на парите си като жалбата трябва да бъде отправена възможно най-бързо.

Димитър Маргаритов заяви, че в последните години няма много случая, в които да се се появявали такива случаи, но е съвсем нормално да получим парите си при отменени концерти или други събития.

Той уточни още, че при спортни събитие има специфики по-скоро с посещаването на събитието. При масово спортно събитие имате право неограничен брой пъти да напуснете стадиона и да се върнете като това не е желан ефект при театрални представления. Билетът не губи своята валидност при напускане на залата и ако притежателят държи билета в ръцете може по някаква необходимсот да напусне събитие.Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)