Избрани Новини

Отбелязват Седмицата на пожарната безопасност с множество прояви

Животът

08-09-2017, 09:40

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Във всяка регионална служба ще има молебен и водосвет

Множество мероприятия за отбелязване на „Седмицата на пожарната безопасност ”, която за седма поредна година ще се проведе от 11 до 15 септември 2017 г. е предвидило ръководството на РДПБЗН – Велико Търново.

Откриването на проявите от  „Седмицата на пожарната безопасност ” ще започне официално от 10, 30 ч. на 11.09.2017 г. в гр. Свищов, където ще се проведе работна среща  между началника на областната пожарна служба в Телеорман, Румъния, началника на пожарна служба и общински служители от гр. Зимнич, Румъния, директора на РДПБЗН-В.Търново, началника на РСПБЗН-Свищов, във връзка с проект “Единни стандарти, повишена координация обща сигурност” /USES/. Участниците в работната среща ще посетят първия в страната Общински кризисен център в с. Овча могила.

Инициативите за отбелязване на  „Седмицата на пожарната безопасност ” започват с организиране на временни приемни за граждани с открити телефонни линии  във всички районни служби за ПБЗН в областта, за обсъждане на въпроси, свързани с пожарната безопасност. Ще се проведат работни срещи с представители на местната изпълнителна власт за подобряване на взаимодействието.

През Седмицата ще се проведат  Дни на отворени врати, което ще даде възможност на всеки, който желае, да посети сградите и да се запозне с новата пожарна техника, пожаро-технически съоръжения, и организацията на работа в службите.

В рамките на Седмицата на пожарната безопасност ще се проведат и много занятия с деца от детските ясли и градини, ще бъдат изложени картини на малки художници на тема „С очите си видях бедата” и други, с цел популяризиране на професията пожарникар-спасител.

Кулминацията в мероприятията през „Седмицата на пожарната безопасност ”, и във връзка с отбелязването на професионалния празник на служителите на ГДПБЗН-МВР,  ще бъдат демонстрациите на професионалните способности на пожарникарите и спасителите, и възможностите на новата техника. Същите ще се проведат на  13 септември в парк “Дружба” в гр. В.Търново и в сектор “Специализирани оперативни дейности“ в гр. Горна Оряховица.

На 14 септември – Професионалния празник на служителите от ГДПБЗН–МВР във всички районни служби ще бъдат организирани молебени и водосвети за здравето на всички служители и техните семейства.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов