Избрани Новини

Служители на парк "Пирин“ потушиха пожар

Причината за възникването на огъня е паднала мълния

Служители на Дирекция Национален парк „Пирин“ загасиха пожар, възникнал в понеделник в местността Църномогилски чал в участък „Вихрен” на парка. Причината за възникването на пожара е паднала мълния.

Около 12 ч. на служебния телефон на главен инспектор инж. Петър Петров е получен сигнал от туристи, че се забелязва дим. Към мястото се отправя гасачески екип от 7 служители на дирекцията, уведомени са всички институции по схемата за оповестяване при възникване на пожари на територията на парка – Дирекция „Национална служба за защита на природата“ в МОСВ, РСПБЗН в Банско и Регионалната дирекция по горите – Благоевград.

В 14 ч. гасаческият екип е на мястото на пожара и докладва, че гори горната част на дърво от вида Черна мура, заобиколено от млад подраст. Взети са всички мерки срещу разрастване на пожара – направена е минерализована ивица с широчина 2 м, която не позволява на огъня да се разпространи. Мястото е труднодостъпно и липсва вода в близост до обекта, което би било много опасно в случай, че пожарът не е бил загасен навреме.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)