Избрани Новини

Куче предизвика верижна катастрофа край Благоевград

68-годишен румънец е транспортиран до болницата с травма на глава и гърди

68-годишен румънски гражданин е транспортиран до МБАЛ-Благоевград с травма на глава и гърди след верижна катастрофа на главен път Е-79, предизвикана от изскочило на шосето куче, информира "Стандарт".

Сигналът за пътния инцидент е подаден в 12.15 ч. днес в участъка между автокомплекс "Монца" и "Полигона" преди Благоевград.

Пред лек автомобил "Опел" с благоевградска регистрация и теглещ ремарке с бидони за гроздобер, под мантинелата се провира куче и изскача на пътното платно, твърди водачът на опела. За да го предпази, той набива спирачки, но в него се блъска джип "Ауди" с румънска регистрация.

В джипа отзад пък се блъска микробус "Фолксваген", също с румънска регистрация. И трите автомобила се движат от Симитли към Благоевград.

При верижната катастрофа най-големи са щетите при микробуса, чиято предница е напълно разбита. Средният автомобил-аудито е с удар отзад. С предната си част той е блъснал ремаркето на благоевградския опел, чийто теглич е влязъл в купето му. Въпреки това пораженията по предната част на румънския джип са незначителни.

Вследствие на верижния сблъсък 68-годишният румънски гражданин Александро П., е приет в СПО на МБАЛ с травма на главата и гърдите. Състоянието му се уточнява.

Над два часа движението по Е-79 между след разклона за с. Железница и Благоевград е затруднено. Движещите се в посока Благоевград се отбиват по стария път от Долно Церово до жк. "Струмско" до приключване на огледа, образуват се големи опашки от автомобили.

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов