Избрани Новини

Танцьори от Младежкия дом блеснаха в Гърция

Мисия

05-09-2017, 14:56

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плувците ветерани на „Ирис”-Русе са комплексен шампион на България

Директор дирекция „Култура“ – д-р Анастасиадис Статис разходи младежите из Солун

Танцьорите от балет „Импулс“ и Фолклорно танцово студио „Зора“ се завърнаха от фестивала на културата и традициите в Гърция. Организатори на събитието бяха Община Павлос Мелас – Солун и департаментът по култура. Фестивалът се провежда от 2011 година насам и в него участват различни по произход дружества от общината, а целта му е затвърждаването на народни, обществени, културни, духовни и приятелски отношения между различните нации, които живеят в Гърция, а отскоро и с нациите близки до държавата – България и Сърбия.

В последните години двете държави вземат активно участие във фестивала, който тази година се проведе на 1-ви и 2-ри септември в големия открит театър на район Евкарпия. Балерините от „Импулс“ се представиха с 4 танца във втория концертен ден. Бурни аплодисменти получиха изпълненията на „Вода“, „Космос“, „Самодиви“ и „Чичовите конье“. Танцьорите от „Зора“ представиха „Пъстра китка“, а гласовитата Радина Белчева впечатли публиката с изпълнението на две народни песни. Българите, живеещи в Босилеград, Сърбия също се представиха с български народни танци и получиха заслужените овации на публиката.

Заместник-кметът по култура и образование - Йосиф  Арапоглу поднесе на съставите огромен букет, грамота и плакет за участие. Той присъства и на вечеря, специално организирана за участниците от Общински младежки дом. Директор дирекция „Култура“ – д-р Анастасиадис Статис  разходи младежите из Солун, където имаха възможността да разгледат едни от най-големите забележителности на града.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)