Избрани Новини

132 години от Съединението!

Общество

05-09-2017, 09:06

Снимка:

wikipedia

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

На площад “Съединение” Димитър Главчев ще приеме строя и ще поздрави почетните роти на Българската армия

Председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще присъства на тържествената заря-проверка в град Съединение по случай 132-рата годишнина от Съединението на Княжество България и Източна Румелия.

На площад “Съединение” Димитър Главчев ще приеме строя и ще поздрави почетните роти на Българската армия. Председателят на парламента ще приветства жителите и гостите на града по повод годишнината. От 19:30 часа той ще присъства на панихида в памет на голямоконарците – участници в Съединението в църквата „Св. Атанасий“.

Съединението на Княжество България и Източна Румелия е провъзгласено на 6 септември 1885 година. С този политически акт България заявява своето желание за самостоятелно и равноправно участие в модерната история на Европа.

На 6 септември чествания на празника са организирани в цялата страна. В честванията в Пловдив ще участва президентът Румен Радев. В столицата ще има тържествена церемония пред Мавзолея-костница на княз Александър І Батенберг. След официалната част, гостите на събитието ще могат да видят възстановка на събитията от Съединението, представена от сдружение „Национален съюз Единение“.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов