Избрани Новини

Заловиха якорудчанин, докато си полива градинката с канабис

Намерили канабис в дома му и в заведението, което държи

От полицейски служители на ОДМВ-Благоевград е проведена акция по линия на противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества, при която е констатирано следното:

- На 3.09.2017г. в местността „Гнилещица“, землище на Якоруда, от полицейски служители на РУ-Разлог, в момент на поливане на около 23 бр. тревисти растения, реагиращи положително на канабис, е задържан М.П. /48г./ от Якоруда. При последващи оперативно-издирвателни мероприятия, от полицейските служители е извършена проверка в жилище в Якоруда и прилежащи към него постройки, обитавани от лицето, където в къщата са намерени и иззети около 30 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана, а в питейно заведение, стопанисвано от същия, са намерени и иззети: около 150 грама марихуана, инструкции за отглеждане на марихуана и торове за наторяването й. М.П. е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

- На 1.09.2017г. в нива, намираща се в землището на с.Горна Крушица, общ.Струмяни, от полицейски служители на РУ-Сандански, са открити около 160 бр. тревисти растения. След направен полеви тест, същите са реагирали положително на канабис с общо тегло около 240 килограма.

- От полицейски служители на РУ-Петрич, около 01:30 часа на 2.09.2017г. в ж.к.“Цар Самуил“ в Петрич, е извършена проверка на Л.Л. /19г./ от Петрич, при която е намерена и иззета около 0,2 грама тревиста маса, реагираща положително на марихуана. Лицето е задържано със заповед за задържане до 24 часа.

По случаите са образувани досъдебни производства. Работата продължава.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов