Избрани Новини

Убиецът на Виола е вменяем, доказа експертиза

Крими

04-09-2017, 16:48

Снимка:

btv.bg/ кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цацаров: Има неизпълнение на служебни задължения във връзка с убиеца на Виола

29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си Виола Николова, е вменяем

Това е заключението на лекарите от психиатричната клиника към затвора в Ловеч, където Станев бе настанен за един месец по решение на съда.


29-годишният Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката си Виола Николова, е вменяем и може да отговаря пред съда за действията си.
 
Това е заключението на лекарите от психиатричната клиника към затвора в Ловеч, където Станев бе настанен за един месец по решение на съда, съобщи градският прокурор на София Зорница Таскова, цитгирана от dir.bg.

На 23 юни 29-годишната красавица Виола - студентка в Датския колеж, бе пребита с метален стик, душена и наръгана с нож от Стефан, който подозирал, че тя му е изневерила. Двамата живеели заедно от няколко месеца. След като убил приятелката си, 29-годишният мъж тръгнал с колата си към морето. По пътя качил стопаджии, които по-късно пребил и ограбил. Ден по-късно Стефан Станев бе задържан в Созопол.

Настаняването в психиатрията в Ловеч бе поискано от прокуратурата, след като държавното обвинение се сдоби с документи, че Стефан Станев е бил лекуван от биполярно разтройство през 2015 г. в Държавната психиатрична болница "Св.Иван Рилски“ в Курило.

В началото на юли директорът на лечебното заведение д-р Цветеслава Гълъбова обясни, че при постъпването си в болницата Станев е имал психотичен епизод, отключен от злоупотреба с наркотични вещества. По думите на психиатърката, младият мъж е имал симптоми, които са променили качествено съзнанието му за онзи период.

"Психиатричната експертиза обаче показа, че обвиняемият е вменяем. Прокуратурата работи много усилено по случая, като към момента не можем да се ангажираме с конкретни срокове за изготвяне и внасяне на обвинителния акт в съда. Има още няколко експертизи, които не са готови, но пак казвам - работим усилено", допълни прокурор Таскова.

Стефан Станев е обвинен в умишлено убийство и ако бъде признат за виновен може да получи от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов