Банско тупти в ритъма на балканската музика /снимки/

Пяха Галена и гръцката звезда Стан

Първият септемврийски уикенд в Банско е отреден на най-горещия фестивален формат в палитрата на лятната фестивална столица на България – Банско. С любимката на хиляди българи – Галена, започна Банско Балкан Фест – празник на неравноделния ритъм и на горещия балкански дух! Топ изпълнителката на българската поп-фолк сцена зарадва многобройната публика, дошла на градския площад, със своите хитове. По време на своите изпълнения, тя непрекъснао приемаше подаръци от своите верни фенове, като взриви атмосферата, когато в знак на благодарност облече тишърт с надпис “Legends are from Bansko”.
Шоуто продължи с гръцката звезда Стан, който стъпва за първи път на открита сцена у нас. Чаровникът от южната ни съседка бе придружен от 10 членен състав от музиканти, които успяха да пренесат всички присъстващи по Средиземноморските ширини със своя топъл тембър и меко звучене.
Водещ на събитието е небезизвестния Борис Солтарийски, който освен че разсмиваше публиката със свежите си закачки, изпълни част от любимия на всички репертоар в ритъм 7/8 на култовите Ку-Ку бенд.
Най-вълнуващата част от Банско Балкан Фест тепърва предстои. В съботната вечер градския площад ще бъде тесен, за да поеме феновете на Гранд дамата на сръбската музикална сцена Драгана Миркович. Тя идва специално в страната за участието си в събитието, където ще изпее незабравимите си хитове в своята вече 32 годишна кариера. Подгряващ изпълнител ще бъде Злата Джуркович – най-красивата сред сръбските певици със своята титла на „Мис Сърбия”. Програмата започва в 19:00 ч. на площад „Никола Вапцаров. Входът е свободен.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"