Избрани Новини

Добротворци помагат на бедни и социално слаби в Благоевград /снимки/

Православният информационен център на Неврокопска света митрополия развива различна социална дейност и ангажираност

Православният информационен център на Неврокопска света митрополия развива различна социална дейност и ангажираност  – всеки би могъл да помогне, с каквото може.

Едно от постоянните направления на Православния информационен център на Неврокопска света митрополия е социалната и милосърдна дейност. Центърът е домакин и организатор на редица благотворителни инициативи.
Една от последните добротворчески дейности е събиране на стари и нови компютри за даряване на нуждаещи се деца – всеки, който желае, може да се включи.
Под надслов „Ако имаш в повече дари, ако имаш нужда си вземи“ се провежда и кампания за събиране и даряване на дрехи, мебели и други принадлежности. Всеки желаещ може да допринесе с каквото може, а всеки, който е в нужда, е добре дошъл, за да си избере от наличното.

Едно от най-новите благотворителни дела на Центъра е участието и подкрепата му за изграждане на Доброволческа кухня за нуждаещи се при храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“ в благоевградския квартал „Грамада“.

Кухнята е открита съвсем отскоро – месец декември, 2016 г. Инициативата е на църковното настоятелство с подкрепата на Общинския съвет по наркотични вещества, Сдружение „Ние жените“, Сдружение „Св. Петка“, Православния информационен център и енориите на църква „Св. Архангел Михаил“, църква „Св. Димитър“ и църква „Въведение Богородично“ в Благоевград. Безплатна топла храна се предлага веднъж седмично – в неделя от 11.00 ч. след св. Литургия. Понастоящем регистрирани са 140 души – семейства на наркозависими и бедни хора.

Доброволческата кухня разчита изцяло на дарения, както на хранителни продукти в срок на годност, със съответните документи, така и на доброволчески труд, по приготвяне и раздаване на храната.
Всеки, който би искал да се включи – като дарител на средства или продукти, или доброволец – може да го стори на място или чрез посочената по-долу сметка:

Дарителска сметка: Банка ДСК, гр. Гоце Делчев, BIC: STSABGSF, BG83STSA93000014806034, За доброволческа кухня Благоевград



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов