Избрани Новини

Драматичен театър – Благоевград се готви за новия сезон

Благоевград Лайф

31-08-2017, 11:08

Снимка:

ДТ "Н.Вапцаров" Благоевград

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Световъртеж” от смях ще има на сцената на Благоевградския театър

Пиесата "Вампир" ще гледат на три фестивала

Днес е срещата на новия директор Александър Галперин с трупата

Драматичен  театър „Н.Вапцаров” – Благоевград ще открие сезон 2017 / 2018 с две премиери - за възрастните любители на театъра пиесата "В полите на Витоша" на Пейо Яворов с режисьор Маргарита Мачева, а за децата детска пиеса с режисьор Жанет Керанова.

Театърът едва ли ще остане само с тези два спектакъла. Днес е първата среща на новия директор на театъра режисьорът Александър Галперин, който защити достойно своята концепция за развитието и бъдещето на благоевградския театър на конкурс и бе назначен на този пост от Министерството на културата, с театралния колектив. Някои от старите, играни с упех пиеси - "Вампир", "Световъртж", "Женско царство" навярно също ще влязат в афиша за предстоящия театрален сезон. Засега почитателите на Мелпомена са в очакване с надеждата, че името на Александър Галперин е гаранция за качество. Да си припомним "Делото"!

Александър Галперин е гражданин на света. Роден е в Русия през 1955 година; завършва Московската театрална академия; поставя пиеси в над 5 руски републики и в още толкова европейски държави; в Благоевград живее повече от 30 години и е едно от най-атрактивните имена в театралния ни жанр; женен е, с едно дете.
Завръщането му на българска сцена е празник за родния театър след последното му няколкогодишно пребиваване в Израел.

 

 



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов