Избрани Новини

Ремонтират детската градина в Черниче

Новините

28-08-2017, 18:53

Снимка:

БНТ

Автор:

blagoevgradutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Деца си направиха палатков лагер в Симитли

Това се случва след 30 години без ремонт!

След близо 30 години без ремонт, единствената детска градина в село Черниче ще посрещне децата през новата учебна година с напълно обновени помещения, информира БНТ. Община Симитли е осигурила необходимите средства за основен ремонт на сградата, която се очаква да бъде напълно завършена до края на месец септември.

Детската градина в село Черниче е в окаяно състояние от години. Преди месец няколко майки поискали среща с кмета на селото, а молбата им била да се опитат заедно да намерят средства за ремонт на детското заведение.

Любомира Тръпчева, родител:
"Казахме му, че не може да си пращаме децата в такива условия. Много беше мизерно, занемарено, дори беше доста мръсно. Защото какъвто и да е начин да поддържаш, то като си е старо. Просто не става децата нито да се хранят, нито да играят там.“

Община Симитли е заделила 50 000 лева за основния ремонт на градината в селото.

Георги Стефанов, кмет на село Черниче:
"Аз съм на 33 години и съм израснал в детската градина зад мен. За този период до днешна дата говоря, са правени частични, леко освежителни ремонти, които не са обхващали такава мащабна строителна дейност, каквато е в момента.“

От кукерската група в селото решили и те да помогнат, като дарили 2000 лева. В момента строителните дейности се извършват изцяло от месни хора. Ремонтът включва измазване на всички помещения, смяна на дограмата и вратите, нова подова настилка и нови радиатори за отоплителната инсталация. Частично ще бъде подновено и вътрешното обзавеждане. Наесен в обновената градина ще влезнат 40 деца, а родителите им са повече от доволни.

Галина Николова, родител:
"Радваме се много. И резултатът вече е налице.“

От Община Симитли казаха, че са готови да отпуснат още допълнителни средства, ако се наложи, за довършването на мащабния ремонт.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов