Рилският манастир и Казанлъшката гробница украсяват пощенска марка за туризма

Марката има за цел да покаже богатството на българската история от Античността и Средновековието

Казанлъшка гробница и Рилският манастир украсяват най-новата пощенска марка на тема "2017 Международна година на устойчивия туризъм за развитие". Печатът за валидиране на изданието бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски и министъра на туризма Николина Ангелкова, съобщиха от пресслужбата на МТИТС.
"Човек може да обиколи света с разглеждането на една колекция от пощенски марки. Прекрасното издание пред нас обаче, има друга цел - да покаже богатството на българската история от Античността и Средновековието и да привлече хора от цял свят да видят образците на нашата култура и архитектура", е казал по време на церемонията заместник-министър Димитър Геновски. По думите му, художникът - Татяна Узунова, е изобразила на марката едни от най-разпознаваемите символи на българската история.
Заместник-министърът е припомнил, че темата за туризма навлиза в българското маркоиздаване още в средата на 20 век. Той е изразил убеждение, че най-новата пощенска марка ще обиколи колекциите на филателистите по света и ще украсява писмата, които изпращаме до нашите роднини и приятели в чужбина. Това е чудесно вдъхновение за много хора да включат България в своите пътувания, е посочил в заключение Геновски.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен